מה זה איפור קבוע ואיך עושים אותו?

מה זה איפור קבוע ואיך עושים אותו?

איפור קבוע, המכונה גם מיקרופיגמנטציה, הינו הליך קוסמטי יעיל היוצר הדגשה עמידה לאורך זמן לגבות, לעיניים ולשפתיים. הפיגמנט מוזרק באמצעות מחט דקה לשכבת העור העליונה, ובכך מתאפשרים הדגשה ותיקון של תווי פנים. הטיפול יכול לשמש גם לטיפול בבעיות קוסמטיות אחרות, כולל יצירת אשליה של פטמה בנשים לאחר ניתוח סרטן, כמו גם טשטוש צלקות. מיקרופיגמנטציה היא פתרון לטווח ארוך, והיא יכולה לפשט מאוד את שגרת האיפור היומית שלך, ולחסוך לך זמן וכסף על מוצרי טיפוח. מומחיות שסיימו קורס איפור קבוע שולטות היטב בשיטות ויכולות להיות בטוחות במקצועיות שלהן.

מה ההבדל בין איפור קבוע לקעקועים והאם הוא יכול להזיק לעור?

שירות האיפור הקבוע שניתן יכול להיות מפתה עבור נשים רבות המחפשות לשמור על המראה האותנטי שלהן מבלי לבזבז על כך יותר מדי זמן ומאמץ. עם זאת, כדי למנוע אכזבה וסיבוכים, יש צורך ללמוד בזהירות את כל הניואנסים של טיפול זה. להלן מספר נקודות עיקריות שכדאי לשים אליהן לב:

  1. עומק החדרת הפיגמנטים לעור הוא ההבדל העיקרי בין איפור קבוע לקעקוע. איפור קבוע נעשה בשכבות השטחיות יותר של העור, עד לעומק של לא יותר מ-0.5-1 מ"מ, מה שהופך אותו לפחות עמיד מקעקוע.
  2. כישלון בטיפול איפור קבוע עלול להוביל לדהיית הגבות או השפתיים, מה שמעיד על חדירה עמוקה של הפיגמנט לעור. במקרה זה, אנחנו כבר מדברים על מיקרופיגמנטציה, אלא על קעקוע אמיתי.
  3. בדומה לקעקוע, סיבוכים יכולים להתרחש גם לאחר טיפול מיקרופיגמנטציה. זו עשויה להיות תגובה אלרגית או דרמטיטיס ממגע באזור הקעקוע, החמרה של הרפס, זיהום, תגובות גרנולומטיות, סיבוכים בעיניים.
  4. כדי למזער את הסיכון לסיבוכים, יש צורך לבחור במומחיות בדוקות, להסתכל על תיק העבודות שלהן, ולא להסכים לטיפול "עד הבית".
  5. אל תהססי לדרוש מהמומחית לפתוח את אריזות הציוד ממש לפני הטיפול, כדי שתוכלי לוודא שהם סטריליים. שאלי את המומחית באיזה פיגמנט היא משתמשת ובקשו ממנה לצלם את האריזה.

חשוב! במקרה של פריחות, נפיחות, גירוד, צריבה או אדמומיות לאחר הטיפול, עליך להתייעץ עם רופא. אל תתפשרי על לסבול מאי נוחות, שכן זה עשוי להיות סימן לסיבוכים.

באילו צבעים משתמשים למיקרופיגמנטציה

צבעי מיקרופיגמנטציה מודרניים נחשבים להיפואלרגניים ומכילים גליצרין, אלכוהול איזופרופיל, צבעים אורגניים ואי-אורגניים ממקור מינרלי. עם זאת, כמו בכל מוצר קוסמטי, אפשר להיות אלרגי לצבעים אלו, במיוחד לפיגמנט אדום באיפור קבוע לשפתיים. למען ההשוואה, קעקועים צבעוניים יכולים לגרום לתגובות אלרגיות לעתים קרובות יותר, מכיוון שהפיגמנט מוזרק עמוק יותר ותופס שטח גדול יותר של העור.

כיצד ניתן לקבוע את איכות הפיגמנט למיקרופיגמנטציה? להלן מספר תכונות עיקריות:

  1. מחיר – צבע איכותי עולה בסביבות ה-150 ש"ח.
  2. סימן של עמידה בתקן האירופי או ישראלי הבקבוק. לפי התקנים האלו, פיגמנטים לא אמורים להכיל חומרים מסרטנים, מגרים ורעילים, כמו גם אלרגנים חזקים.
  3. צבע שחור לא מומלץ למיקרופיגמנטציה, חום כהה הוא המקסימום. פיגמנט שחור לפעמים הופך לירוק או כחול עם הזמן, וגוונים כהים אחרים יכולים להיות קרים וחיוורים יותר.

לפיכך, בעת בחירת דיו למיקרופיגמנטציה, כדאי לשים לב להרכבו, האישורים שלו ומחירו, וכן לקחת בחשבון את ההמלצות של בעלי מלאכה מקצועיים ומומחים בתחום זה.

 

מתי קיימת התווית נגד למיקרופיגמנטציה?

יש מעט התוויות נגד מוחלטות לאיפור קבוע. הן כוללות:

  • הריון והנקה;
  • גיל עד 18 שנים;
  • מחלות כרוניות בשלב של חוסר איזון, כגון סוכרת;
  • מחלות אונקולוגיות שאינן במצב רמיסיה;
  • נטייה להופעת צלקות קלואידיות;
  • נטילת תרופות מסוימות, כגון תרופות לדיכוי חיסון או מדללי דם.

 


איך עושים איפור קבוע?

אם את שוקלת לעשות איפור קבוע, אז לפני הקעקוע אתה לא צריך לבצע הכנה מיוחדת, העיקר שאין דלקות ופריחה באזור העבודה. הטיפול בדרך כלל אורך שעתיים עד שלוש, כולל בחירת השיטה, גוון הפיגמנט וציור סקיצה על הפנים.

אם בחרת באיפור קבוע, אז את צריכה להיות מודעת לנורמות ההיגיינה והסטנדרטים שהמומחה חייב לעמוד בהם. בדקי את הטיפול לפי הדרישות שלהלן:

  1. תקן לטיפול איפור קבוע. לפני מיקרופיגמנטציה, עליך צריך לוודא כי המומחה מורשה לעבוד בתחום. שימי לב לתעודות ולהמלצות שלו.
  2. יצירת סקיצה. המומחה משתמש בעפרונות קוסמטיים, צלליות ומכחולים כדי לצייר סקיצה על הגבות, השפתיים או העיניים. זה לוקח בחשבון את מאפייני הבעות הפנים ואת יכולה לראות במראה מה תהיה התוצאה.
  3. אלחוש. הטיפול יכול להיות מעט כואב, ולכן נעשה שימוש בהרדמה מקומית בצורה של ג'ל או תמיסה.
  4. החדרת פיגמנט. המומחה בוחר את הגוונים של הפיגמנט, ואז טובל את המחט בצבע ומעבד את האזורים לפי הסקיצה, ומחדיר את הפיגמנט. הקפידי לבדוק שהמומחה עובד במסכה וכפפות, כמו גם מרכיב מחט חדשה בנוכחותך.
  5. סיום הטיפול. לאחר ההליך, האזור מטופל בתמיסה של כלורהקסידין, ולאחר מכן מורחים עליו וזלין.
  6. איכות הצבע. צבעי מיקרופיגמנטציה נחשבים להיפואלרגניים, אך עדיין קיימת אפשרות של תגובות אלרגיות. עדיף לברר על הצבע באינטרנט ולשים לב למחיר שלו, כמו גם לנוכחות של סימן של עמידה בתקן האירופי או ישראלי. כמו כן לא מומלץ להשתמש בפיגמנט שחור, כי עם הזמן הוא עשוי לשנות את צבעו.

 

איך לבחור מומחה וסלון למיקרופיגמנטציה

אפשר למצוא מומחה מתאים באמצעות חיפוש באינטרנט וברשתות החברתיות, אבל איך לבחור את האחד שמתאים לך? סטנדרטים מקצועיים קובעים שהכי חשוב להסתכל על התוצאות של עבודת המומחה על אנשים אחרים. אם אין לך המלצות אישיות מאנשים שכבר ביצעו טיפול זה וקיבלו תוצאה מהשורה הראשונה, שימי לב לנקודות הבאות:

  1. ניסיון. למרות ותק בתחום מעורר אמון, הוא אינו המדד העיקרי למיומנות. לפעמים גם מתחילים מצליחים. חשוב להסתכל על תעודות הסמכה וסיום הקורס, אך חשוב מכך, על דוגמאות לעבודות.
  2. תיק עבודות (פורטפוליו). זה מה שעליך לשים אליו לב. חפשי תמונות אמיתיות של עבודתו של המומחה ללא סימנים של עיבוד נוסף. זה טוב אם יש תמונה לא רק מזוויות מנצחות, אלא גם מלפנים, כך שהסימטריה נראית לעין. רצוי לראות תמונות של דוגמאות לפני הטיפול, מיד לאחר ההחלמה וחודש לאחר ההחלמה. שימי לב לכל אורכו של תיק העבודות כדי לוודא שהמומחה לא יפרסם תמונות של אותה יצירה מוצלחת מזוויות שונות, כדי ליצור רושם של מספר רב של לקוחות.
  3. ביקורות. קראי את ההערות מתחת לתמונה, חפשי ביקורות באתרים. אם המומחה לא מאפשר תגובות והערות ברשתות חברתיות, זהו דגל אדום מבחינתך.
  4. מקום העבודה. איפור קבוע צריך להתבצע בחדר טיפולים מאובזר. המומחה חייב להיות בעל חליפה מיוחדת, מסכה, כפפות, חומרי חיטוי, אביזרים חד פעמיים למיטת הטיפולים, מחטים חד פעמיות.
  5. המלצות. אם יש לך מכרים או חברים שעשו איפור קבוע, שאלי אותם על המומחה ועבודתו. המלצות מאנשים שאפשר לסמוך עליהם יכולות לעזור מאוד.
  6. מחיר. עלות הטיפול יכולה להיות גורם חשוב בבחירת המומחה, אבל אסור לך להתקמצן על איכות. מחיר נמוך מדי עלול לגרום לכך שהמומחה משתמש בחומרים זולים או שאין לו מספיק ניסיון וכישורים.
  7. הרכב כימי של חומרים. תבררי לפני הטיפול באילו חומרים משתמש המומחה, ובדקי את ההרכב הכימי שלהם. זה חשוב על מנת לוודא שאין לך תגובה אלרגית למרכיבים.
  8. היגיינה. המומחה חייב לשמור על היגיינה במקום העבודה כדי למנוע זיהום. עליו להשתמש בחומרים חד פעמיים ובכפפות, ולחטא ציוד לאחר כל טיפול.
  9. היכולת להקשיב. מומחה טוב אמור להיות מסוגל להקשיב לרצונותיך ולדון איתך בפרטי הטיפול. הוא צריך להיות מוכן לענות על כל השאלות שלך ולקחת בחשבון את כל הדרישות שלך.